E13 Pattaya – #KembaraBackpackersBersamaMoji S1



Views:8414|Rating:5.00|View Time:25:36Minutes|Likes:46|Dislikes:0
Sinopsis (Malaysian Language)

Pengembaraan Moji bermula di Pattaya,Thailand.Bertemu dengan Charlie McMillen,pembuat kereta yang berasal dari Amerika yang telah bermain yoyo semenjak dari tahun 50’an.Berakhir di kotaraya Bangkok & sedikit video khas dari Eropah.
.
Facebook Page Official :

Follow me on ig & fb page :
instagram.com/moji16
facebook.com/NazriMoji/
————————————

Episode : 13

Backpackers Hotspot : Pattaya, Thailand

Pattaya is a seaside resort on the Eastern Gulf Coast of Thailand, about 150 km southeast of Bangkok. Pattaya is mostly famous for its go-go and beer bars, but local authorities have made some efforts to provide more family-friendly attractions and activities. Although the sex industry is still going strong and sex tourism remains the key MONEY earner for Pattaya, the resort also attracts local families and holidaymakers from around the world. – Wikitravel

#KembaraBackpackersBersamaMoji #KBBM_SouthEastAsia

Categories: Discover New Locations

Tags: , , , ,

11 replies

  1. Apa yg best di pattaya?
    Kt sana mudah x cari penginapan backpacker?

  2. Tengok dari eps1 sampai habis. Sekarang 2018, 5k cukup tak backpack. malaysia -> thailand -> vietnam -> kemboja -> laos -> malaysia??

  3. i love you ur show so much i binge it through in 1 night. I love the honesty of the show. the hardship tht you gone through. Mana nk jumpa rancangan tv ,buang botol air pecah tepi jalan. hahah. It would be nice if there a pop up on the screen whenever u pay for something. aku time hang kat kambodia dok confuse jap riel jap dollar, tp google ok lapas tu. Hope you maintained the honesty of the show, that is something truly rare.

  4. Slang macam orang serawak?

  5. berapa bajet semua bro moji?

  6. yahuu abis jugak semua episod. abg moji, klip video last tu yg abg moji dekat eropah(slovakia,austria,hungary) nk tengok kat mana ye? saya cari xjumpa dalam youtube. Saya xperrnah pergi pun luar negara. cuma minat tengok kembara2 backpackers. Dapat tumpang pengalaman backpackers pun jadi la wlaupun kita xpernah pergi.:D

  7. fuhh smpai fina sy tngok best

  8. pattaya banyak ayam kan…hihihi

  9. berapa duit banyak habis untuk pengembaraan ke 5 negara ini?

  10. best sgt kembara backpackers nie..enjoy sgt…semangat nk travel berkoba2… 😀

  11. moji… apa cita yg gaduh tu? ada problem ke apa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *